Doe-expo Ensor ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ komt naar Antwerpen | Handelsbeurs Antwerpen

Doe-expo Ensor ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ komt naar Antwerpen

Leerrijke en interactieve expo voor kinderen over het leven van James Ensor, één van de grootste Belgische kunstenaars

TICKETS

Voor persvragen of school- en groepsreservaties: ilse@handelsbeursantwerpen.be

Van 8 juni tot en met 22 september 2024 vindt in de Antwerpse Handelsbeurs een unieke familietentoonstelling plaats over James Ensor. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat we afscheid namen van James ENSOR, maar in Antwerpen leeft de avant-gardekunstenaar verder. Deze leerrijke en knotsgekke doe-expo voor kinderen over het leven van Ensor – één van de grootste Belgische kunstenaars – is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek “Grote Kunst voor Kleine Kenners” door Thaïs Vanderheyden.

Thaïs Vanderheyden laat kinderen op een humoristische en laagdrempelige manier kennismaken met de grootste meesterwerken uit de schilderkunst. Ze herschildert de beroemdste kunstwerken en maakt er junior-parodieën van. Naast die grappige versie wordt uiteraard ook het originele werk getoond en een anekdotisch verhaal verteld over het schilderij, de schilder, het onderwerp of de stijl.  Tienduizenden kinderen bezochten de grappige expo’s van Grote Kunst voor Kleine Kenners en deze zomer is Antwerpen aan de beurt!

Tijdens deze expo neemt het heremietkreeftje Arno je mee op een tijdreis door het kleurrijke leven van deze fantastische kunstenaar. Daarnaast kunnen kinderen in het doe-gedeelte van de expo op zoek gaan naar de maskertjes van James Ensor.

Praktische info

· De expo loopt van 8 juni tot en met 22 september 2024. Van maandag tot zaterdag is de expo geopend van 10u tot 18u. Op zondag is de expo geopend van 10u tot 17u.

· Kinderen jonger dan 5 jaar krijgen gratis toegang tot de expo.

·  De gemiddelde bezoekduur van deze doe-expo bedraagt gemiddeld 50 minuten. Neem daarnaast ook de tijd om te genieten van de prachtige neogotische architectuur van Handelsbeurs Antwerpen, het oudste beursgebouw ter wereld. Bezoekers van de Ensor-tentoonstelling krijgen de unieke gelegenheid om de volledige eerste verdieping van het gerestaureerde monument – dat normaal niet publiek toegankelijk is – te bewonderen.


Laat je betoveren door de wereld van James Ensor en maak van deze zomer een
kunstzinnig avontuur voor de hele familie!

 

TICKETS

Voor persvragen of school- en groepsreservaties: ilse@handelsbeursantwerpen.be