Geschiedenis | Handelsbeurs Antwerpen

Handelsbeurs Antwerpen

Vijf eeuwen Handelsbeurs

Na twintig jaar leegstand schittert deze negentiende-eeuwse neogotische parel als nooit tevoren. De Handelsbeurs is – net zoals in de 16e eeuw – een inspirerende ontmoetingsplek en economische trekpleister. Ten tijde van de Antwerpse Gouden Eeuw stond deze ‘moeder aller beurzen’ model voor heel wat andere beurzen in Europa. Het tot de verbeelding sprekende monument brandde in 1583 en in 1858 volledig af om telkens opnieuw uit zijn as te herrijzen.

Ontdek onze geschiedenis

Wil je graag meer weten over het meeslepende verhaal van de Antwerpse Handelsbeurs? In het boek ‘Handelsbeurs Antwerpen, Past & Present’ lees je alles over haar indrukwekkende geschiedenis.

Bestel het boek

Beleef de Beurs

Flaneer over het indrukwekkende Beursplein. Treed in de voetsporen van haar middeleeuwse bezoekers. Proef de sfeer van deze historische handelsplaats en herbeleef de Gouden Eeuw van Antwerpen. Doorkruis de prachtige galerij en wandel van de Meir (doorgang Twaalfmaandenstraat) naar de Lange Nieuwstraat (doorgang Borzestraat).

Handelsbeurs Antwerpen

Publieke openingsuren

Bezoek Handelsbeurs Antwerpen op zaterdag en zondag van 10u00 tot 17u00.

Bij privé of publieke evenementen is de beurs beperkt of niet toegankelijk. Check voorafgaand aan je bezoek steeds de datum op de website. In functie van bepaalde evenementen kan ook de ingang voor bezoekers wijzigen.

In de maand MEI zijn wij de volgende data PUBLIEK TOEGANKELIJK:
28/05 – 29/05  

Ontdek al onze publieksevents

Handelsbeurs Antwerpen

Voorjaar in de Beurs

Heb jij al plannen dit voorjaar? Kom lekker met ons meegenieten vanop het mooiste overdekte terras of kom langs op een van de vele publieke evenementen! De beurs zal haar deuren openen voor muziek, mode, geschiedenis en technologie. Bekijk het volledige programma op onze website en plan je bezoek!

 • Bonaparte Lanoye, Degand, Deneire & Beethoven

  Beethoven droeg initieel zijn 3e Symfonie op aan Napoleon Bonaparte, maar schrapte boos zijn naam toen hij hoorde dat Napoleon zichzelf tot keizer had gekroond. De symfonie is het toppunt van kracht en overwinning. 

  Vandaag gaat Beethoven opnieuw in dialoog met die Napoleon, in gloednieuw werk tijdens Antwerp Spring Festival!

  Schrijver Tom Lanoye, componiste Hanne Deneire en acteur Stefaan Degand kruipen samen in de huid van de man die ook voor Antwerpen veel betekend heeft. Een unicum!

  Tickets & info

  Data:

  dinsdag
  24/05/2022

  20:30

 • Kidsaward ‘Floraal Antwerps Handje’

  Ben je jonger dan 12 jaar? Kom dan zaterdag 4 Juni om 14u naar Handelsbeurs Antwerpen voor de bloemenwedstijd ‘Floraal Antwerps Handje’ en tover je hand om tot een waar bloemenfestijn! De prijsuitreiking zal plaatsvinden op het podium van het Beursplein om 15u. Meer info vind je hier.

  Data:

  zaterdag
  04/06/2022
  – zondag
  05/06/2022

  14:00

 • Féerie Florale – Bloemenevent

  Where Flowers meet History
  In samenwerking met KUFB (Koninklijke Unie voor de Floristen van België) vieren we dit jaar twee belangrijke verjaardagen: de 150ste verjaardag van Handelsbeurs Antwerpen die heropgebouwd werd in 1872 en het 10 jarig bestaan van Fleurs des Dames, een bloemenevent dat zijn oorsprong kent in Antwerpen. Tickets & Info

  Data:

  vrijdag
  03/06/2022
  – maandag
  06/06/2022

  10:00u - 18:00u

 • De Nacht: Black Tie Charity Gala

  Zin in een 𝐨𝐧𝐯𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐠𝐚𝐥𝐚-𝐚𝐯𝐨𝐧𝐝? Kruis 11 juni 𝟐𝟎𝟐𝟐 alvast aan in je agenda! Dan verwelkomen de Ronde Tafel 25 en de Ladies’ Circle 55 je op hét charity event van het jaar: 𝐃𝐞 𝐍𝐚𝐜𝐡𝐭.
  Voor meer info & tickets klik hier.

  Data:

  zaterdag
  11/06/2022
  – zondag
  12/06/2022

  18.00u

Handelsbeurs Antwerpen

Bereikbaarheid

Handelsbeurs Antwerpen situeert zich in het historisch centrum van Antwerpen, op 10 minuten wandelen van het Centraal Station en in de nabijheid van tram en bus. De Handelsbeurs beschikt over een ondergrondse parking met inrit via de Sint-Katelijnevest 55. Q-Park Handelsbeurs telt 284 parkeerplaatsen. Bezoekers hebben rechtstreeks toegang tot de evenementenlocatie via de parking.

 

De Handelsbeurs is toegankelijk via ingang Borzestraat 31 (zijstraat van de Lange Nieuwstraat) en via ingang Twaalfmaandenstraat (zijstraat van de Meir, de grootste shoppingboulevard van Vlaanderen).

 

Maatschappelijk zetel Handelsbeurs Antwerpen

Borzestraat 31

2000 Antwerpen