Geschiedenis | Handelsbeurs Antwerpen

Handelsbeurs Antwerpen

Vijf eeuwen Handelsbeurs

Na twintig jaar leegstand schittert deze negentiende-eeuwse neogotische parel als nooit tevoren. De Handelsbeurs is – net zoals in de 16e eeuw – een inspirerende ontmoetingsplek en economische trekpleister. Ten tijde van de Antwerpse Gouden Eeuw stond deze ‘moeder aller beurzen’ model voor heel wat andere beurzen in Europa. Het tot de verbeelding sprekende monument brandde in 1583 en in 1858 volledig af om telkens opnieuw uit zijn as te herrijzen.

Ontdek onze geschiedenis

Wil je graag meer weten over het meeslepende verhaal van de Antwerpse Handelsbeurs? In het boek ‘Handelsbeurs Antwerpen, Past & Present’ lees je alles over haar indrukwekkende geschiedenis.

Bestel het boek

Beleef de Beurs

Flaneer over het indrukwekkende Beursplein. Treed in de voetsporen van haar middeleeuwse bezoekers. Proef de sfeer van deze historische handelsplaats en herbeleef de Gouden Eeuw van Antwerpen. Doorkruis de prachtige galerij en wandel van de Meir (doorgang Twaalfmaandenstraat) naar de Lange Nieuwstraat (doorgang Borzestraat).

Handelsbeurs Antwerpen

Publieke openingsuren

Bezoek Handelsbeurs Antwerpen op zaterdag en zondag van 10u00 tot 17u00.

Bij privé of publieke evenementen is de beurs beperkt of niet toegankelijk. Check voorafgaand aan je bezoek steeds de datum op de website. In functie van bepaalde evenementen kan ook de ingang voor bezoekers wijzigen.

 

Ontdek al onze publieksevents

Handelsbeurs Antwerpen

Zomer in de Beurs

 • Cinema Palace

  In november 2023 wordt De Handelsbeurs in Antwerpen voor het eerst in haar lange en rijke geschiedenis omgetoverd tot een intieme bioscoop! Tijdens een uniek evenement wordt de eeuwenoude ‘moeder aller beurzen’ gedurende één weekend de mooiste bioscoop ter wereld!
  Tegen een adembenemend 16e-eeuws decor dat geschiedenis ademt, kunnen jij en je vrienden genieten van twee unieke filmavonden!
  Op vrijdag 3 november verandert het neogotische beursgebouw van weleer tot disco-tempel tijdens de vertoning van Mamma Mia! Tijdens deze speciale sing-along editie kunnen jij en je vrienden naar hartelust meezingen met de grootste hits van ABBA! Dus trek je disco-outfit uit de kast, smeer je stem en zing gezamenlijk de grootste ABBA hits op een historische locatie!
  Op zaterdag 4 november tonen we de beeldschone Italiaanse klassieker La Grande Belleza in De Handelsbeurs! Een bijzondere film die zich afspeelt in Rome, waarin de beeldschone architectuur van Het Handelsgebouw nog beter tot zijn recht komt!
  Hou deze pagina in de gaten om als eerste een ticketje te kunnen kopen.

  Data:

  vrijdag
  03/11/2023
  – zaterdag
  04/11/2023

  20:00

 • Ligconcert

  Kom genieten van een super-exclusieve editie van de Ligconcerten® in onze indrukwekkend gerestaureerde Handelsbeurs. Kijk je ogen uit zodra je binnenkomt, je bent geheid verrast en voelt meteen de rijke historie.

  Al liggend kan je tot rust komen, genietend van een concert. Droom lekker weg met de Einaudi Clouds, Best of Film Music (aanvang 16:00) of kies voor de Best of Einaudi, Tiersen en Mertens (solo, aanvang 20:30).

  Een unieke sprookjesachtige ervaring en een relaxte verademing na een dagje shoppen in de Antwerpen.

  Tickets & info

  Data:

  zaterdag
  25/11/2023

  16:00 | 20:30

 • Belgisch Kampioenschap Boksen

  Het Belgisch Kampioenschap Boksen 2023 zal doorgaan in de Handelsbeurs en jij kan daar bij zijn! Kijk hier voor alle informatie.

  Data:

  zaterdag
  02/12/2023
  – zondag
  03/12/2023

  16:00 - 21:00

Handelsbeurs Antwerpen

Bereikbaarheid

Handelsbeurs Antwerpen situeert zich in het historisch centrum van Antwerpen, op 10 minuten wandelen van het Centraal Station en in de nabijheid van tram en bus. De Handelsbeurs beschikt over een ondergrondse parking met inrit via de Sint-Katelijnevest 55. Q-Park Handelsbeurs telt 284 parkeerplaatsen. Bezoekers hebben rechtstreeks toegang tot de evenementenlocatie via de parking.

 

De Handelsbeurs is toegankelijk via ingang Borzestraat 31 (zijstraat van de Lange Nieuwstraat) of via ingang Twaalfmaandenstraat (zijstraat van de Meir, de grootste shoppingboulevard van Vlaanderen).

 

Maatschappelijk zetel Handelsbeurs Antwerpen

Borzestraat 31

2000 Antwerpen