Geschiedenis | Handelsbeurs Antwerpen

Handelsbeurs Antwerpen

Vijf eeuwen Handelsbeurs

Na twintig jaar leegstand schittert deze negentiende-eeuwse neogotische parel als nooit tevoren. De Handelsbeurs is – net zoals in de 16e eeuw – een inspirerende ontmoetingsplek en economische trekpleister. Ten tijde van de Antwerpse Gouden Eeuw stond deze ‘moeder aller beurzen’ model voor heel wat andere beurzen in Europa. Het tot de verbeelding sprekende monument brandde in 1583 en in 1858 volledig af om telkens opnieuw uit zijn as te herrijzen.

Ontdek onze geschiedenis

Wil je graag meer weten over het meeslepende verhaal van de Antwerpse Handelsbeurs? In het boek ‘Handelsbeurs Antwerpen, Past & Present’ lees je alles over haar indrukwekkende geschiedenis.

Bestel het boek

Beleef de Beurs

Flaneer over het indrukwekkende Beursplein. Treed in de voetsporen van haar middeleeuwse bezoekers. Proef de sfeer van deze historische handelsplaats en herbeleef de Gouden Eeuw van Antwerpen. Doorkruis de prachtige galerij en wandel van de Meir (doorgang Twaalfmaandenstraat) naar de Lange Nieuwstraat (doorgang Borzestraat).

Handelsbeurs Antwerpen

Publieke openingsuren

Bezoek Handelsbeurs Antwerpen op zaterdag en zondag van 10u00 tot 17u00.

Bij privé of publieke evenementen is de beurs beperkt of niet toegankelijk. Check voorafgaand aan je bezoek steeds de datum op de website. In functie van bepaalde evenementen kan ook de ingang voor bezoekers wijzigen.

 

Ontdek al onze publieksevents

Handelsbeurs Antwerpen

Zomer in de Beurs

 • Doe-expo Ensor ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ komt naar Antwerpen

  Van 8 juni tot en met 22 september 2024 vindt in de Antwerpse Handelsbeurs een unieke familietentoonstelling plaats over James Ensor. Deze leerrijke en knotsgekke doe-expo voor kinderen over het leven van Ensor is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek “Grote Kunst voor Kleine Kenners” door Thaïs Vanderheyden.

   

  Data:

  zaterdag
  08/06/2024
  – zondag
  22/09/2024

  10u - 18u

Handelsbeurs Antwerpen

Bereikbaarheid

Handelsbeurs Antwerpen situeert zich in het historisch centrum van Antwerpen, op 10 minuten wandelen van het Centraal Station en in de nabijheid van tram en bus. De Handelsbeurs beschikt over een ondergrondse parking met inrit via de Sint-Katelijnevest 55. Q-Park Handelsbeurs telt 284 parkeerplaatsen. Bezoekers hebben rechtstreeks toegang tot de evenementenlocatie via de parking.

 

De Handelsbeurs is toegankelijk via ingang Borzestraat 31 (zijstraat van de Lange Nieuwstraat) of via ingang Twaalfmaandenstraat (zijstraat van de Meir, de grootste shoppingboulevard van Vlaanderen).

 

Maatschappelijk zetel Handelsbeurs Antwerpen

Borzestraat 31

2000 Antwerpen