Handelsbeurs Antwerpen

Vijf eeuwen Handelsbeurs

Na twintig jaar leegstand schittert deze negentiende-eeuwse neogotische parel als nooit tevoren. De Handelsbeurs is – net zoals in de 16e eeuw – een inspirerende ontmoetingsplek en economische trekpleister. Ten tijde van de Antwerpse Gouden Eeuw stond deze ‘moeder aller beurzen’ model voor heel wat andere beurzen in Europa. Het tot de verbeelding sprekende monument brandde in 1583 en in 1858 volledig af om telkens opnieuw uit zijn as te herrijzen.

Ontdek onze geschiedenis

Wil je graag meer weten over het meeslepende verhaal van de Antwerpse Handelsbeurs? In het boek ‘Handelsbeurs Antwerpen, Past & Present’ lees je alles over haar indrukwekkende geschiedenis.

Bestel het boek

Beleef de Beurs

Flaneer over het indrukwekkende Beursplein. Treed in de voetsporen van haar middeleeuwse bezoekers. Proef de sfeer van deze historische handelsplaats en herbeleef de Gouden Eeuw van Antwerpen. Doorkruis de prachtige galerij en wandel van de Meir (doorgang Twaalfmaandenstraat) naar de Lange Nieuwstraat (doorgang Borzestraat).

Handelsbeurs Antwerpen

Publieke openingsuren

Handelsbeurs Antwerpen is vanaf 19 december enkel toegankelijk voor bezoekers aan de expo BRICKS IN THE CITY. Vrije toegang is omwille van corona en overheidsmaatregelen tijdelijk niet mogelijk!

Ontdek al onze publieksevents

Handelsbeurs Antwerpen

Winter in de Beurs

Bezoek de prachtige expo BRICKS IN THE CITY!

 • BRICKS IN THE CITY

  Meesterlijke LEGO® steentjes in de Beurs

  Vanaf 19 december tot en met 28 februari kan je meer dan 80 kunstzinnige of humoristische LEGO creaties bewonderen in de Beurs. Blikvanger van deze prachtige tentoonstelling is ongetwijfeld de vijf meter hoge,  indrukwekkende en kleurrijke mozaïek gemaakt met LEGO stenen, geïnspireerd op het wereldberoemde schilderij ‘De Aanbidding der wijzen’ van Rubens. Naast wereldberoemde kunstenaars worden ook bekende Vlamingen, filmsterren, striphelden en royals op kunstzinnige of humoristische manier vereeuwigd in LEGO blokken. BRICKS IN THE CITY is gegarandeerd plezier en ontspanning voor  jong en oud. Speciaal voor de allerkleinsten omvat de tentoonstelling ook een Zoek de Dino speurtocht doorheen het parcours van de expo.

  Wie helemaal voor een unieke en sfeervolle beleving wil gaan, kan ook kiezen voor BRICKS IN THE CITY by night, waarbij de Antwerpse Handelsbeurs, het oudste beursgebouw ter wereld, magisch uitgelicht wordt op de tonen van muziek tijdens je bezoek aan de expo.

  Data:

  zaterdag
  19/12/2020
  – zondag
  28/02/2021

Handelsbeurs Antwerpen

Bereikbaarheid

Handelsbeurs Antwerpen situeert zich in het historisch centrum van Antwerpen, op 10 minuten wandelen van het Centraal Station en in de nabijheid van tram en bus. De Handelsbeurs beschikt over een ondergrondse parking met inrit via de Sint-Katelijnevest 55. Q-Park Handelsbeurs telt 284 parkeerplaatsen. Bezoekers hebben rechtstreeks toegang tot de evenementenlocatie via de parking.

 

Tijdens de zomermaanden (vanaf 4 juli) is de Handelsbeurs toegankelijk via ingang Borzestraat 31 (zijstraat van de Lange Nieuwstraat) en via ingang Twaalfmaandenstraat (zijstraat van de Meir, de grootste shoppingboulevard van Vlaanderen).

 

Maatschappelijk zetel Handelsbeurs Antwerpen

Borzestraat 31

2000 Antwerpen

x

Meesterlijke LEGO® steentjes in de Beurs

Kom ons bezoeken van 19/12 – 28/02!

Koop je tickets