Handelsbeurs Antwerpen

Vijf eeuwen Handelsbeurs

Na twintig jaar leegstand schittert deze negentiende-eeuwse neogotische parel als nooit tevoren. De Handelsbeurs is – net zoals in de 16e eeuw – een inspirerende ontmoetingsplek en economische trekpleister. Ten tijde van de Antwerpse Gouden Eeuw stond deze ‘moeder aller beurzen’ model voor heel wat andere beurzen in Europa. Het tot de verbeelding sprekende monument brandde in 1583 en in 1858 volledig af om telkens opnieuw uit zijn as te herrijzen.

Ontdek onze geschiedenis

Wil je graag meer weten over het meeslepende verhaal van de Antwerpse Handelsbeurs? In het boek ‘Handelsbeurs Antwerpen, Past & Present’ lees je alles over haar indrukwekkende geschiedenis.

Bestel het boek

Beleef de Beurs

Flaneer over het indrukwekkende Beursplein. Treed in de voetsporen van haar middeleeuwse bezoekers. Proef de sfeer van deze historische handelsplaats en herbeleef de Gouden Eeuw van Antwerpen. Doorkruis de prachtige galerij en wandel van de Meir (doorgang Twaalfmaandenstraat) naar de Lange Nieuwstraat (doorgang Borzestraat).

Handelsbeurs Antwerpen

Publieke openingsuren

Tijdens de zomermaanden juli en augustus (vanaf 04/07/2020) is het beursplein publiek toegankelijk tijdens weekends en weekdagen, telkens van 10u00 tot 19u00. Ingangen via Borzestraat (zijstraat Lange Nieuwstraat) en Twaalfmaandenstraat  (zijstraat Meir).

Ontdek al onze publieksevents

Handelsbeurs Antwerpen

Zomer in de Beurs

Het zomert in de Beurs! Geniet van het adembenemende zicht op het mooiste terras van ’t stad. Laat je verleiden door ambachtelijke, creatieve producten met Antwerps cachet in de pop-up Beurswinkel. Bezoek de prachtige fototentoonstelling Iconobelge II met iconische beelden van Belgische modefotografen.

 • Het mooiste terras van ’t stad

  Kom het najaar proeven op het mooiste terras van ’t stad

  Vlei je elk weekend in september en oktober neer op het terras onder de bogen van de gaanderij en geniet van de indrukwekkende neogotische pracht. Laat je verrassen door getalenteerde muzikanten die het beste geven van zichzelf op het free podium met vleugelpiano in samenwerking met Piano’s Maene.

  Ingang: Borzestraat (Lange Nieuwstraat) & Twaalfmaandenstraat (Meir)

  Data:

  zaterdag
  04/07/2020
  – zaterdag
  31/10/2020

  Tijdens de weekends van 10u tot 18u

 • Expo Iconobelge II – AntwerpPhoto

  In Iconobelge II komen mode en fotografie samen in een zorgvuldig gecureerde expo. Duik in de wereld van de iconische beelden, gemaakt door Belgische modefotografen. Deze unieke fototentoonstelling gaat door op de eerste verdieping van de Handelsbeurs die normaal niet publiek toegankelijk is… een buitenkans dus, ook architecturaal.

  Ingang: Borzestraat (Lange Nieuwstraat) & Twaalfmaandenstraat (Meir)

   

  Meer info

  Data:

  zaterdag
  11/07/2020
  – zondag
  08/11/2020

  Tijdens de maand oktober op woensdag, zaterdag en zondag - Tijdens de herfstvakantie (van 2 tot 8 november) elke dag

Handelsbeurs Antwerpen

Bereikbaarheid

Handelsbeurs Antwerpen situeert zich in het historisch centrum van Antwerpen, op 10 minuten wandelen van het Centraal Station en in de nabijheid van tram en bus. De Handelsbeurs beschikt over een ondergrondse parking met inrit via de Sint-Katelijnevest 55. Q-Park Handelsbeurs telt 284 parkeerplaatsen. Bezoekers hebben rechtstreeks toegang tot de evenementenlocatie via de parking.

 

Tijdens de zomermaanden (vanaf 4 juli) is de Handelsbeurs toegankelijk via ingang Borzestraat 31 (zijstraat van de Lange Nieuwstraat) en via ingang Twaalfmaandenstraat (zijstraat van de Meir, de grootste shoppingboulevard van Vlaanderen).

 

Maatschappelijk zetel Handelsbeurs Antwerpen

Borzestraat 31

2000 Antwerpen

x
Antwerp Photo Expo Iconobelge II

Blind Date © Marc Lagrange

Belgische modefotografie in de unieke setting van Handelsbeurs Antwerpen.

Kom ons bezoeken van 11 juli tot 8 november!

Koop je tickets