Geschiedenis - Handelsbeurs Antwerpen

Handelsbeurs Antwerpen

Vijf eeuwen Handelsbeurs

Na twintig jaar leegstand schittert deze negentiende-eeuwse neogotische parel als nooit tevoren. De Handelsbeurs is – net zoals in de 16e eeuw – een inspirerende ontmoetingsplek en economische trekpleister. Ten tijde van de Antwerpse Gouden Eeuw stond deze ‘moeder aller beurzen’ model voor heel wat andere beurzen in Europa. Het tot de verbeelding sprekende monument brandde in 1583 en in 1858 volledig af om telkens opnieuw uit zijn as te herrijzen.

Ontdek onze geschiedenis

Wil je graag meer weten over het meeslepende verhaal van de Antwerpse Handelsbeurs? In het boek ‘Handelsbeurs Antwerpen, Past & Present’ lees je alles over haar indrukwekkende geschiedenis.

Bestel het boek

Beleef de Beurs

Flaneer over het indrukwekkende Beursplein. Treed in de voetsporen van haar middeleeuwse bezoekers. Proef de sfeer van deze historische handelsplaats en herbeleef de Gouden Eeuw van Antwerpen. Doorkruis de prachtige galerij en wandel van de Meir (doorgang Twaalfmaandenstraat) naar de Lange Nieuwstraat (doorgang Borzestraat).

Handelsbeurs Antwerpen

Publieke openingsuren

Bezoek Handelsbeurs Antwerpen op zaterdag en zondag van 10u00 tot 17u00. Uitzonderlijk gesloten tijdens evenementen, voor meer info check onze website en Facebookpagina.

 

Ontdek al onze publieksevents

Handelsbeurs Antwerpen

Najaar in de Beurs

Heb jij al plannen dit najaar? Kom lekker met ons meegenieten vanop het mooiste overdekte terras of kom langs op een van de vele publieke evenementen! De beurs zal haar deuren openen voor muziek, mode, geschiedenis en technologie. Bekijk het volledige programma op onze site en plan je bezoek!

 

 • Kerstconcert: A Perfect Christmas

  CASCO Phil, the Chamber Orchestra of Belgium, brengt de mooiste kerstklassiekers in de magische setting van de historische Handelsbeurs van Antwerpen.

  Zaterdag 18 december om 20.00u
  Zondag 19 december om 11.00u

  Druk bovenaan de pagina op de knop ‘Kerstconcert’ voor meer informatie.

  Data:

  zaterdag
  18/12/2021
  – zondag
  19/12/2021

 • Rondleiding Handelsbeurs Vroeger en Nu

  Maak een boeiende wandeling en reis doorheen de rijke geschiedenis van de beurs.
  Plan je bezoek op https://www.beroepsbelg.be/nl/tours-antwerpen-1/handelsbeurs-vroeger-nu.

  Data:

  maandag
  11/10/2021
  – donderdag
  30/06/2022

Handelsbeurs Antwerpen

Bereikbaarheid

Handelsbeurs Antwerpen situeert zich in het historisch centrum van Antwerpen, op 10 minuten wandelen van het Centraal Station en in de nabijheid van tram en bus. De Handelsbeurs beschikt over een ondergrondse parking met inrit via de Sint-Katelijnevest 55. Q-Park Handelsbeurs telt 284 parkeerplaatsen. Bezoekers hebben rechtstreeks toegang tot de evenementenlocatie via de parking.

 

Tijdens de zomermaanden (vanaf 3 juli) is de Handelsbeurs toegankelijk via ingang Borzestraat 31 (zijstraat van de Lange Nieuwstraat) en via ingang Twaalfmaandenstraat (zijstraat van de Meir, de grootste shoppingboulevard van Vlaanderen).

 

Maatschappelijk zetel Handelsbeurs Antwerpen

Borzestraat 31

2000 Antwerpen

x

Tickets & Info